پرش به محتوا

سوله چیست

  • از
سوله چیست

سوله یک نوع سازه فلزی است که با سقف شیب دار ساخته می شود. در راه اندازی برخی صنایع یا امور دیگر شما ممکن است به سازه ای نیاز داشته باشید که دارای محوطه محصور بزرگ و ارتفاع زیاد باشد. بنایی که در اینجا به کمک شما می آید سوله نام دارد. در ادامه به سوله چیست میپردازیم.

ساختمان سوله بزرگ بوده و برای مصارفی احداث می شود که مانند کارخانجات یا سالن های ورزشی نیاز به فضای بزرگ و یکپارچه دارند. بنابراین سوله ها دارای طول و عرض زیاد و ارتفاع بلند می باشند. در تعریف سوله چیست میتوان گفت سازه فلزی با ابعاد وسیع که برای کاربری خاص و با سقف شیب دار ساخته می شود. در ایران به این نوع بنا که یک سر پناه محصور در اختیار قرار می دهد در حالت کلی سوله اطلاق می شود. در زبان انگلیسی برای هر کاربری نام متفاوتی دارد.

برای آشنایی با سوله و اطلاعات درباره سوله کاربرد آن را شرح می دهیم. سپس به اجزای آن و روش های ساخت می پردازیم. با ما همراه باشید.

کاربرد سوله چیست

همانطور که گفته شد سوله دارای مصارف خاص می باشد. در ذیل چند مورد از کاربرد های سوله چیست را عنوان می کنیم.

  • کارخانه: سوله کارخانه در محوطه ساخته می شود. خط تولید کارخانجات در این بنا نصب می گردد.
  • انبار: زمانی که حجم کالا های شما زیاد است فضای بزرگ مورد نیاز است. یکی از سازه های مورد استفاده ساخت انبار سوله می باشد.
  • سوله مرغداری: در صنعت مرغداری طیور نیازمند محوطه محصور می باشند تا بتوان شرایط مناسب برای نگهداری آن ها را فراهم نمود.
  • سوله دامداری و گاوداری: این بنا برای نگهداری دام و احشام و ایجاد شرایط مناسب برای آنها ساخته می شود. سوله دامداری و سوله گاوداری سازه ای مناسب برای این موضوع می باشد.
  • آشیانه هواپیما: هواپیما جزو وسایل نقلیه بسیار بزرگ به حساب می آیند و بالطبع فضای نگهداری آن نیز بزرگ است. ساخت این سازه با سوله آشیانه هواپیما است.
  • سوله سالن ورزشی: سالن ورزش های گوناگون بسته به نوع ورزش ابعاد مختلفی دارند. ورزش هایی مانند والیبال که زمین بزرگی دارند با سوله ساخته می شوند. سالن ساخت سالن با سوله امری مرسوم است. دلیل این امر قیمت مناسبتر نسبت به سایر سازه ها و امکان ساخت ابنیه در ابعاد بزرگ است. سوله با دهانه بزرگ و بدون ستون قابل اجرا است که برای سوله ورزشی مناسب است.
  • سوله گلخانه: کشت و پرورش گیاهان در شرایط محیطی خاص انجام می شود. برای همین منظور نیاز به سازه ای است که با سوله گلخانه انجام می شود.     
سوله آشیانه چیست
اسکلت دامداری
سوله انبار چه شکلی است

دهانه سوله چیست

سوله از تعدادی ستون تشکیل می شود که سقف بر روی آن قرار می گیرد. فاصله بین دو ستون یا آکس تا آکس در سوله را دهانه سوله می نامند. عرض سوله تا یک مقدار معین بیشتر نمی تواند گسترش یابد. دلیل این امر عرض مجاز سقف سوله می باشد. به همین لحاظ دز زمانی که فضای بیشتری مورد نیاز است سوله را چند دهانه می سازند. سوله می تواند تک دهانه، دو دهانه یا چند دهانه باشد. تعریف دیگر دهانه سوله چیست فاصله آکس تا آکس عرض سوله است.

طراحی سوله چیست

آشنایی با طراحی

سوله مانند تمامی ساختمان ها نیاز به محاسبات و طراحی دارد. در صورت ساخت بدون طراحی انواع حوادث تا ریزش سوله محتمل می باشد. این طراحی از بررسی زمین و شرایط اقلیمی شروع می شود. نوع زمین و مقاومت خاک بررسی می گردد. شرایط اقلیمی نیز از لحاظ وزش باد و بارش های مختلف در طراحی سوله بسیار مهم است.

کاربری سوله و ارتفاع و سایر موارد یادداشت می شود. پس از گرد آوری اطلاعات اولیه طراحی سوله شروع می شود. تجهیزات مورد نیاز و قدرت پایداری آن ها بر اساس اطلاعات گرد آوری شده انجام می شود. سپس دفترچه محاسباتی برای تولید و ساخت سوله ایجاد می شود.

اجزای مختلف یک سوله چیست

سوله در حالی که یک سازه یکپارچه دیده می شود از قطعات بسیاری تشکیل شده است. اجزای سوله را می توانیم به دو دسته تقسیم کنیم. اجزای ساخت اسکلت سوله و اجزا معماری و جانبی سوله

  • اجزای اسکلت سوله شامل فریم یا قاب، رفتر، ستون، تاج، استرات، پرلین، وال پست، مهار بند، باد بند سوله، بند سقف، سینه بند، سایه بان، آبرو، ناودانی و چارچوب است.
  • اجزای جانبی سوله شامل دیوار، درب، پنجره، پوشش سقف و دیوار، کف سوله، جرثقیل سقفی و موارد دیگر است.

سقف سوله یا بام سوله در ارتباط مستقیم با باد و باران و آفتاب و تحمل فشار های وارده است. لذا این سقف هم دارای استحکام بوده و هم در برابر نشتی آب فشار برف مقاوم است. سقف سوله می تواند فقط شامل بام باشد یا یک سقف دیگر زیر بام نیز نصب کرد. برای آشنایی با پوشش سقف سوله چیست قطعاتی که برای ایجاد سقف سوله استفاده می شود. این قطعات می تواند از جنس و اشکال مختلفی تهیه شود. ساندویچ پانل و ورق فلزی دو نمونه از این پوشش ها هستند.

کف سوله مانند سقف می تواند یک یا چند لایه باشد. یک کف اصلی سوله داریم که با بتن ریزی آماده می شود. این کف می تواند به عنوان کف اصلی استفاده شود. در مصارف خاص مانند سالن های ورزشی از پوشش کف بر روی کف بتن استفاده می شود. برای ساخت کف اصلی ابتدا عمل تسطیح انجام می شود. سپس مگ ریزی شده و بتن با آرماتور بندی روی آن اجرا می شود. کف سازی سوله با محاسبات انجام می شود تا تحمل فشار های وارده را داشته باشد.

قسمت های سوله

فونداسیون سوله

یکی از اساسی ترین قسمت های سوله فونداسیون آن است. تمامی فشار بار مرده و زنده در نهایت به فونداسیون سوله منتقل می شود در صورت اجرای اشتباه با نشست و کج شدن یا ویرانی سازه مواجه می شویم که خوب مطلوب هیچکس نیست. فونداسیون سوله با محاسبات بار و وزن شروع می شود. سپس محل تسطیح و حفاری شده و بتن ریزی می شود. قالب های پایه آماده شده و ستون ها روی آن نصب می شود. فونداسیون در سه مدل نواری، تکی و گسترده قابل اجرا است. در محل هایی که خاک سست است شمع کوبی انجام می شود.

انواع سوله

سوله دارای گروه بندی های مختلفی است. انواع سوله بر پایه جنس، سایز، کاربرد، پوشش و غیره سوله را به گروه بندی های مختلف تقسیم می کند. از لحاظ شکل و نوع ساخت سه دسته کلی سوله داریم. مدل های دیگری را نیز می توان متصور شد ولی سه نوع اصلی را ذکر می کنیم. این سه مدل شامل سوله تیر ورق و سوله خرپایی و سوله UBM می شود. سوله به شکل تیر ورق با جان سینوسی نیز ساخته می شود. همچنین سوله دست دوم به علت کاهش قیمت خرید و فروش می شود.

ساخت سوله چگونه است

ساخت سوله شامل قسمت سازه فلزی و موارد ساختمانی جهت تکمیل آن می باشد. این ساخت به دو مرحله ساخت و اجرا تقسیم می شود. ساخت سوله در کارخانه و اجرای سوله در محل چیست را در ادامه بیان می کنیم.

ساخت سوله در کارخانه

ساخت سوله با سفارش مشتری آغاز می شود. بر اساس نیاز کارفرما ابعاد سوله مشخص می گردد. سپس خاک برای آزمایش فرستاده می شود تا مقاومت فشاری آن مشخص شود. بعد طراحی سوله آغاز می شود. با اطلاعاتی که از زمین و نوع سازه داریم دفترچه ای ارایه می شود که به دفترچه محاسباتی معروف است. اکنون بر اساس نوع سوله قطعات و آهن آلات خریداری شده و به کارخانه آورده می شود. قطعات برش خورده و جوشکاری می شود. رنگ کاری شده و سپس به محل نصب منتقل می شود.

اجرای سوله

اجرای سوله با آزمایش نتایج آزمایش خاک آغاز می شود. وزن سوله و قطعات جانبی نیز مشخص شده است. بر اساس نتایج عمق حفاری و نوع فوندانسیون معلوم می شود. سپس عملیات فونداسیون آغاز می شود. بعد از فونداسیون ریزی و خشک شدن آن اسکلت سوله روی آن نصب می شود. پس از اتمام به کار اسکلت دیوار کشی و سقف و سایر موارد نصب می شود.

اکنون سوله آماده بهره برداری تحویل کارفرما می شود. مطالب بیشتر در مورد سوله را در سایت سولکس بررسی فرمایید.

امتیاز بدهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *