پرش به محتوا

کف سازی سوله

کف سوله ممکن است دارای یک یا دو بخش باشد. یک بخش کف زیرین یا اصلی سوله که می تواند به تنهایی نیز مورد استفاده قرار بگیرد. ساخت این بخش کف سازی سوله نام دارد. مورد دوم نصب کفپوش روی آن است.

در برخی کاربری های خاص مانند سالن های ورزشی لازم می باشد که کف سوله دارای خاصیت ویژه ای باشد. برای مثال نرم باشد یا آنتی باکتری. در این مواقع از کفپوش سوله استفاده می شود.

مطلب زیر را جهت آشنایی با اجرای کف سوله مطالعه فرموده و سپس با کارشناسان ما تماس بگیرید.

کف سازی سوله

بهترین کف سازی برای سوله

کف سوله باید دارای چند ویژگی باشد. مهمتری عامل استحکام لازم است. در سوله ماشین آلات سنگین نصب شده و خودرو های سنگین تردد می کنند. لذا بار زنده بر روی این کف زیاد است. در صورت عدم دقت کافی و استفاده از مواد یا نیروی نا وارد با مواردی از جمله ترک خوردن، نا هموار شدن و شکستگی روبرو خواهید شد. بهترین کف سازی برای سوله مدل مقاوم با بتن مسلح است.

مورد دوم اقتصادی بودن است. کف سالن باید جوابگوی نیاز شما باشد نه بیشتر. استفاده از مدل های خاص کف سازی سوله که بیشتر از نیاز های شما باشد سودی برای شما نخواهد داشت. از مصالح فروشی های منصف مواد را تهیه کنید تا هم قیمت اضافه پرداخت نکنید و هم کم فروشی نکنند.

کف سوله باید سریع اجرا شود. در کف سازی سوله از افراد بی تجربه و مدل های عجیب استفاده نکنید. این امر سبب افزایش زمان اجرای کف سوله و هدر رفت پول شما می شود.

بهترین کف سازی برای سوله

تسطیح در کف سازی سوله

در زمان سوله سازی و پس از پایان عملیات کف سوله به طور کامل تسطیح می شود. نخاله و مصالح ساختمانی جا مانده از ساخت و ساز کاملا برداشته می شود. سنگ و خاک و موارد دیگر نیز که روی زمین است نیز برداشته می شود. این نخاله و ضایعات جمع آوری شده و توسط کامیون به مناطق مجاز منتقل و تخلیه می شود. در صورتی که گودی یا حفره وجود داشته باشد نیز با خاک پر می گردد.

سپس زمین با روش های مختلف هموار و یکدست می گردد. این کار بوسیله ماشین آلات مخصوص با کیفیت بهتری انجام می شود. عدم توجه به این قسمت چند مشکل ایجاد می کند. اول اینکه مصالح به کار رفته خوب بر روی زمین نمی چسبد. دوم اینکه به علت نا همواری هزینه زیادتری بابت مصالح باید پرداخت شود تا نا همواری ها پر شود.

تسطیح

کف سازی بتونی سوله با بتن سخت

این کف بیشترین کاربرد را در کف سازی سوله دارد. برای کف سوله از بتن سخت استفاده می شود. این بتن حاوی سیلیس است و همچنین رنگ دانه و مواد معدنی در آن بکار میرود. جهت مقاوم سازی بیشتر از سنگ نیز استفاده می شود. دلیل استفاده از این کف استحکام مناسب آن است.

فیلم کوتاهی برای شما آماده کرده ایم. پس از دیدن آن ادامه توضیحات را مطالعه فرمایید.

مراحل کف سازی بتونی سوله

  • آماده سازی کف جهت اجرا: ابتدا همانطور که در بخش تسطیح گفته شد مواد اضافه از محیط خارج می شود. سپس کف مسطح و هم تراز می گردد. در صورت عدم هم ترازی مجبور می شوید شیب را با بتن اصلاح نمایید که هزینه زیادی برای شما خواهد داشت. این امر با استفاده از دوبین مخصوص همین کار انجام می پذیرد.
  • تسطیح: برای مسطح کردن از غلتک دستی یا ماشین غلتک دار استفاده می شود که به غلتک راه سازی نیز معروف است. غلتک راه سازی یک وسیله سنگین غلتک وار است که دارای وزن زیادی می باشد. این وسیله با غلت خوردن روی سطوح، سطح زیرین خود را که می تواند خاک یا آسفالت باشد متراکم می کند. این امر سبب صاف شده سطح و بالا رفتن مقاومت آن می شود.
  • مگریزی: پس از تسطیح مگریزی انجام می شود. بتن مگریزی بتن با عیار کم برای فوندانسیون است.
  • آرماتور بندی: زیر محوطه مش بندی فلزی یا آرماتور بندی انجام می شود. آرماتور بندی از مهمترین قسمت های کف سازی سوله است. در صورت عدم رعایت استاندارد و اصول تحمل کف در مقابل فشار های وارده کاهش می یابد. مقاومت کششی بتن ۱۰ درصد مقاومت فشاری آن می باشد. به همین دلیل از میلگرد در آن استفاده می شود. روش و نوع متریال آرماتور بندی توسط مهندسین محاسبه و ارایه می شود. در آن قطر و مدل اجرایی میل گرد ها مشخص می شود. نیروهای آرماتور بند باید تجربه و تبحر کافی را در این زمینه داشته باشند.
  • بتن ریزی: پس از آماده شدن زمین بتن ریزی انجام می شود. ابتدا بتن توسط بتن ریز به طور یکنواخت روی کف پاشیده می شود. سپس با کمک دستگاه آن را همدست و شیب بندی می کنیم. بتن سخت رنگی از انواع بتن هست که سبب زیبایی کف نیز می گردد.
  • پرداخت با ماله موتوری: پس از پاشش بتن با کمک ماله پروانه ای یا ماله موتوری به پرداخت سطح بتون و صاف کردن آن می پردازیم. ماله موتوری در دو مدل دستی و نفر بر موجود است. ماله موتوری دستی توسط اپراتور هدایت می شود. در مدل نفر بر که برای اماکن بزرگ کاربرد دارد صندلی برای کاربر وجود دارد.
  • برش درز انبساط: بتون بر اثر انبساط و انقباض ممکن است شکسته شود. بنابراین در بتن درزهایی ایجاد می شود. سپس این درزها توسط ماستیک مخصوص پر می شود.

اکنون کف سازی سوله انجام شده و آماده بهره برداری است. این کف به همین شکل قابل استفاده است. برای اماکنی که نیاز به کف مخصوص یا نرم و موارد مشابه ندارند همین کف استفاده می شود. در صورت نیاز می توان روی کف اصلی کفپوش اجرا نمود.

مراحل کف سازی بتونی سوله
حفاری پی

کفپوش سوله

برای برخی مصارف کفپوش بتونی پاسخگوی نیاز های کارفرما نیست. در برخی اماکن کف سالن باید دارای ویژگی های متفاوتی باشد. ممکن است زیبایی دارای اهمیت باشد. برای سالن های ورزشی و بازی کودکان می بایست کف نرم باشد. همچنین نیاز به کشیدن طرح روی آن مانند سالن والیبال مورد نیاز است. در جاهایی که بهداشت مهم است آنتی باکتریال بودن کفپوش سوله مهم است. در جاهایی که دستگاه های حساس وجود دارد کف باید آنتی استاتیک باشد. لذا در فضاهای به این شکل روی کف اصلی یک کفپوش قرار می گیرد.

انواع کفپوش سوله

کفپوش اپوکسی سوله

پوشش اپوکسییکی از انواع کفپوش سوله کفپوش اپوکسی است. کف اپوکسی یک نوع کفپوش یکپارچه است که از پلیمر با ترکیب مواد دیگر ساخته می شود. این کفپوش که مانند رنگ است تقریبا بر روی تمامی سطوح قابل اجرا می باشد. این کفپوش بسیار با دوام بوده و دیر خراب می شود. در صورت اجرای صحیح این کفپوش در مقابل مواد شیمیایی، وزن زیاد و تمیز کاری مداوم مقاومت خوبی از خود نشان می دهد.

کفپوش سالن های ورزشی

در سوله ورزشی برای هر ورزش کف پوش خاصی وجود دارد. این کفپوش با توجه به وزن وارده بر روی آن، میزان تماس بدن و نرمی مورد نیاز متفاوت است. کفپوش تاتامی، کفپوش تشک برای مسابقات رزمی، کفپوش لاستیکی، چمن مصنوعی، کفپوش چند منظوره و مت یوگا از انواع این کفپوش های ورزشی است.

کفپوش تایل سوله

در برخی اماکن نیاز است کف سالن سوراخ داشته و از کف اصلی فاصله داشته باشد. از نمونه این اماکن میتوان به استخر اشاره کرد که بهتر است آب در سطح جمع نشود. نمونه دگر مرغداری است که فضولات به زیر کف هدایت شود. این نوع کفپوش دارای ارتفاع بوده و سطح آن سوراخ سوراخ است. لذا آب و مواد ریز به زیر آن منتقل می شود.

کفپوش سوله آشیانه

اولین فاکتور در کفپوش سوله صنایع هوایی استحکام است. همانطور که می دانید هواپیما وزن زیادی دارد. لذا این کف باید در برابر وزن زیاد دارای استحکام بوده و دچار شکستگی نشود. نکته دیگر در برابر ریزش روغن و گریس و سایر مواد شیمیایی مقاوم باشد. این کف باید قابلیت شستشو نیز داشته باشد و آنتی داست باشد. روغن و دیگر آلاینده ها بر روی این کف زیاد ریخته می شود. کف آشیانه نباید لغزنده باشد. لغزندگی سبب سر خوردن هواپیما و پرسنل نگهداری آنجا می گردد. آنتی استاتیک بودن نیز مزیتی برای این کف خواهد بود.