پرش به محتوا

دیوار سوله

سوله دارای چند نوع دیوار می باشد. یکی از آنها دیوار خود سوله است که سوله را از بیرون جدا می سازد. سوله معمولا دارای یک محوطه بیرونی یا حیاط است که باید از خیابان جدا شود. یکی هم تفکیک کننده فضاهای داخلی می باشد.

دیوار ها برای کاربری های مختلف ساخته می شوند و با مصالح مختلف قابل اجرا است. ابتدا کاربری خود را مشخص می کنیم. سپس با توجه به اهمیت و الزامات و بودجه نوع دیوار را انتخاب می کنیم.

مطلب ذیل را مطالعه فرموده و سپس با ما تماس حاصل فرمایید تا بهترین حالت ممکن را برای شما به اجرا در بیاوریم.

دیوار سوله

کاربری های دیوار سوله

دیوار سوله کاربرد های مختلفی دارد. از جدا سازی فضای داخلی و خارجی تا دیوار های داخلی و محوطه که زمان اجرای سوله ایجاد می شود. در ذیل به کاربرد های آن می پردازیم.

  • دیوار باربر: این نوع دیوار وظیفه انتقال فشار را به زمین دارد. نام دیگر آن دیوار حمال است. استفاده از دیوار باربر در کل کار صحیحی نمی باشد. در صورت تخریب آن به عمد یا سهو سقف فرو می ریزد. با توجه به وزن زیاد سوله از این دیوار در ساختار اصلی آن استفاده نمی شود و حداکثر بتوان در سازه های داخلی استفاده شود که آن هم صحیح نیست.
  • دیوار خارجی: این دیوار جدا کننده سوله از محوطه بیرونی می باشد. ساخت این دیوار به روش های مختلف امکان پذیر است.
  • دیوار داخلی: فضای سوله ممکن است خود به فضاهای مختلفی تبدیل شود. سالن یا سالن های تولید، انبار، ساختمان اداری، نگهبانی و سالن بارگیری مدل های مختلفی از جمله این تقسیم بندی ها هستند. برای تفکیک این فضا ها از دیوار حائل استفاده می شود.
  • دیوار محوطه: محوطه بیرونی سوله خود نیاز به جدا سازی از خیابان و زمین های کناری دارد. برای این منظور از دیوار کشی محوطه استفاده می شود.
  • دیوار کاذب: در فضاهای اداری یا داخلی می توان با کمک پارتیشن و کناف دیوار کاذب احداث نمود. دلیل استفاده از این دیوار هزینه کمتر و سرعت بالای اجرای آن است. همچنین تخریب آن به آسانی امکان پذیر است.
کاربری ها

دیوار سوله با روش ها و مصالح مختلف قابل ساخت است. نوع مصالح و روش اجرا کاملا به نوع کاربری بستگی دارد. امنیت سوله، بهداشت مورد نیاز، قابلیت شستشو، بودجه و سایر موارد در انتخاب دیوار دخیل است. همچنین کاربری های مختلفی برای دیوار می توان متصور شد.

دیوار کشی سوله

اواعبرای ساخت دیوار در سوله از مصالح مختلفی می توان بهره گرفت. هر کدام از اینها مزایا و معایب مربوط به خود را دارند. در دیوار کشی باید دقت کافی داشت تا دچار ریزش نشود. به همین منظور استفاده از مصالح خوب و نیروهای کاربلد توصیه می شود. دیوار کشی نیاز به زیر سازی دارد. برای قسمت های داخلی به علت اینکه خود سوله زیر سازی دارد می توان از همان استفاده کرد. برای محوطه پیرامونی همزمان با اجرای فونداسیون سوله برای دیواره ها نیز فونداسیون ریخته و اجرا می شود. تراز بودن و استحکام آن برای ساخت دیوار ضروری است.

عایق بودن دیوار سبب کاهش هدر رفت انرژی می گردد که صرفه جویی اقتصادی را در پی دارد.

انواع دیوار سوله

 ساندویچ پانل

دیوار ساندویچ پنل نوعی از دیوار پیش ساخته می باشد. در این دیوار از پانل های ساندویچی استفاده می شود. این پانل می تواند از پلی یورتان یا پلی استایرن ساخته شود که دارای کیفیت پایینتری از پلی یورتان می باشد. مهمترین مزیت این دیوار عایق بودن آن است. این سیستم عایق دما و صوت می باشد. برای نصب این دیوار نیاز به زیر سازی با اقلامی مانند پروفیل قوطی می باشد.

برای دیوار کشی با این محصول چند نکته را باید مد نظر داشت. جهت باد، فواصل بین ستون ها و ساختار دیوار جزو این موارد هستند. ساندویچ پانل ها دارای نر و مادگی هستند. تنظیم صحیح آن برای جلوگیری از نفود آب ضروری است. نصب این روش نیاز به زیر سازی با پروفیل دارد. نصب پروفیل عمود بر پانل ها است. تعداد و فاصله آنها نیاز به طراحی توسط متخصص این پوشش را دارد. پس از زیر سازی لازم قطعات بر روی پروفیل پیچ می شوند.

برای گوشه و زوایای داخلی و خارجی دیوار سوله با این محصول از ورق فلاشینگ استفاده می شود. این ورق با توجه به ساخت سوله طراحی و ساخته می شود. نصب زوایا به ساندویچ پانل نیز با پیچ و مهره است. استفاده از پیچ و مهره سبب تسریع در نصب می گردد که از مزایای این دیوار است.

دیوار ساندویچ پانل

 بلوکی

این دیوار قیمت پایینتری از ساندویچ پانل دارد. برای اماکنی که نیاز به عایق بودن خیلی بالا ندارند کاربرد بیشتری دارد. برای اجرای دیوار بلوکی نیاز به نبشی کشی می باشد. حداکثر ارتفاع قابل ساخت این دیوار هشت متر است. دلیل این امر مقاومت کم بلوک ها است.

بلوک خود به انواع بلوک سیمانی، سفالی، هبلکس و لیکا تقسیم می شوند. هر کدام از این بلوک ها مزایا و معایب خود را دارند و وزن خاصی را تحمل می نمایند. بلوک ها به دو نوع تو خالی و توپر تقسیم می شوند. این دو مدل وزن و میزان عایق بودن سازه را متغیر می سازد. ملات مورد استفاده برای نصب این دیوار عموما مخلوط سیمان و ماسه و آب است.

بلوک سیمانی بیشترین کاربرد را در ساخت دیوار بلوکی دارد. دلیل استفاده از آن قیمت مناسب و استحکام نسبتا خوب آن است. بلوک های تو خالی به نوعی عایق صدا و حرارت نیز می باشند. بلوک سیمانی از مخلوط سیمان و ماسه و آب ساخته و در دمای بالا پخته می شود. خود بلوک های سیمانی به دو نوع سبک و سنگین تقسیم می شود که هر کدام کاربرد خاص خود را دارد.

دیوار بلوکی سوله
نمای دیگر