پرش به محتوا

سوله انبار

سوله انبار یکی از پر کاربرد ترین انواع سوله است. انبار ساختمان یا محوطه ای می باشد که برای نگهداری کالاهای تجاری یا مصرفی استفاده می شود. انبار ها در مقیاس های بزرگ دارای سیستم کدینگ یا طبقه بندی مرتب بوده تا دسترسی به کالا ها به آسانی و سرعت انجام شود. کالاهای موجود در انبار ممکن است برای زمان طولانی نگهداری شده یا فقط برای تجمیع کالا ها و توزیع آن استفاده شود.

جهت آشنایی بیشتر با این سازه و اطلاعات بیشتر مطلب را تا انتها دنبال فرمایید. سپس با کارشناسان ما تماس بگیرید.

سوله انبار

در ساخت سوله انبار ابتدا انواع آن را مورد بررسی قرار داده و سپس روش های ساخت را با هم بررسی می کنیم. این سوله در دسته بندی سوله صنعتی و تجاری قرار دارد.

ساخت سوله انبار

انواع سوله انبار از لحاظ پوشیدگی

  • انبار محوطه باز: در این نوع انبار که دارای سقف نمی باشد کالاهایی نگهداری می شوند که بر اثر باران و آفتاب دچار مشکل نمی شوند. کالاهای نگهداری شده در این انبار عموما بزرگ می باشند. پارکینگ های ماشین خودرو سازان در این مقوله می باشند. سوله انبار در این دسته بندی کاربردی ندارد.
  • انبار سر پوشیده: این نوع انبار دارای سقف می باشد ولی دیوار کشی اطراف ندارد. کالاهایی در این انبار نگهداری می شوند که بارش باران و آفتاب آنها را دچار مشکل می کند. معمولا محوطه این انبار داری ایمنی کافی می باشد. برای ساخت سوله در این حالت اسکلت سوله نصب می شود. ستون ها و رفتر ها و سایر موارد نصب می گردد. پس از اتمام اسکلت دیگر نیازی یا سایر موارد سوله مانند دیوار و درب و ساختمان نیست و سوله انبار به همین شکل استفاده می شود.
  • انبار پوشیده: این انبار دارای سقف و دیوار کامل بوده و پوشیده کامل است. کالاهای نگهداری شده در این انبار در مقابل شرایط جوی و باران و آفتاب می بایست محافظت شوند. کالاهای این نوع انبار دارای ارزش بوده و می بایست در مقابل سرقت نیز محافظت شوند. سوله انبار در این حالت به مشابه سوله کامل ساخته می شود. ستون و پایه و سایر موارد بطور کامل نصب می شود. پوشش سقف سوله نیز روی آن بطور کامل نصب می شود.

چند نکته در مورد ساخت این سوله

مواردی در خصوص سوله انبار وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد. ابتدا باید دید کالاهای نگهداری شده در انبار به چه شکل است و اهمیت آن چقدر است. در صورت حساسیت به آب در مورد سقف این سوله باید دقت دو چندان به عمل آورد. باید از ریزش آب برف و باران بطور کامل جلوگیری نمود. در صورت حساسیت به آفتاب پنجره سوله باید در محلی نصب گردد که آفتاب به کالا ها نتابد.

نکته دیگر ارزش کالاهای موجود در انبار است. در صورت گران قیمت بودن اقلام می بایست دیوار های سوله انبار بتونی و مستحکم ساخته شود. این دیوار باید در مقابل خراب کاری و نفوذ مقاوم باشد. استفاده از تجهیزات ایمنی مانند دوربین مدار بسته، دزد گیر، درب ضد سرقت و موارد دیگر کمک شایانی به امنیت فیزیکی ما می کند.

روش های ساخت سوله انبار

سوله انبار هم به صورت سوله تیر ورق و هم سوله خرپایی امکان پذیر است. نظر به وجود قفسه در وسط انبار بودن ستون در آن مشکلی ندارد. حتی از ستون برای استفاده از قفسه بندی می توان استفاده کرد. در موارد خاص که ستون مشکل ساز باشد می توان از خرپا برای دهانه بزرگ استفاده کرد.

ساخت سوله انبار
روش خرپایی

  محل سوله انبار

سوله انبار همانطور که ذکر شد دارای کاربری متنوعی می باشد. در صورتی که انبار یک فروشگاه بزرگ باشد باید نزدیک به فروشگاه باشد. دسترسی به کالا ها به آسانی میسر گردد. به علت حجم بالای ورود و خروج کالا در این سوله انبار سیستم کدینگ در آن بسیار مهم است.

در صورتی که برای نگهداری طولانی مدت کالا استفاده شود سوله باید شرایط محیطی مناسب مانند دما و غیره را فراهم سازد. سیستم تهویه و گردش هوای مناسب برای حفظ کالاهایی که نیازمند آن هستند ضروری است.

اعلام و اطفاء حریق انبار

برای انبار هایی که کالاهای قابل اشتعال در آن نگهداری می شوند سیستم اعلام و اطفاء حریق ضروری است. سیستم اعلام حریق انبار بر اساس نوع کالا می تواند از نوع دود یا حرارت یا ترکیبی باشد. این سیستم با اتصال به دستگاه مرکزی در صورت بروز حریق آژیر را به صدا در آورده و در صورت اتصال به سیستم اطفاء آن را نیز فعال می سازد.

کالاهای موجود در انبار سیستم اطفاء خاص خود را می طلبد. برای کالاهایی نظیر پارچه و سوخت و غیره از آب و کف و موارد مشابه استفاده می شود. در صورتی که کالاهایی مانند کاغذ یا تجهیزات الکترونیکی در انبار نگهداری می شود که به آب حساس است از گاز استفاده می شود. در سیستم آب از اسپرینگر و در سیستم گاز از کپسول و نازل بهره گیری می شود.

نکته دیگری که در ساخت انبار سوله مهم است آشنایی با فرآیند انبار داری است. در ساخت سوله انبار در نظر گرفتن قسمت های مختلف جهت طی شدن آسان فرآیند مهم است.

نکته دیگری که در ساخت انبار سوله مهم است آشنایی با فرآیند انبار داری است. در ساخت سوله انبار در نظر گرفتن قسمت های مختلف جهت طی شدن آسان فرآیند مهم است.

فرآیند انبار داری

ورود کالا: انبار به دو شکل انبار خصوصی و اجاره ای  قابل استفاده است. در هر دو صورت مالک ابتدا کالا را وارد انبار می کند. ابتدا کالا با توجه به مجوز های لازم مانند شهرک ها  و محل انبار به درب انبار منتقل شده و تخلیه می شوند. این مدارک شامل مانیفست، مدارک و پته گمرکی، اظهار نامه و موارد اینچنینی می باشد. نگهبان یا انبار دار کالا را بررسی کرده و مدارک آن را مشاهده می کند. در صورت تطابق با استاندارد های انبار کالا تحویل گرفته شده و رسید می شود. برای مکانیزه شده ثبت ماشینی شده و رسید کامپیوتری ارایه می شود.

چینش کالا: انبار ها دارای طبقه بندی و قفسه می باشد. هر طبقه دارای کد بوده و کالای مرتبط در آن قرار داده می شود. پس از ورود کالا ها به انبار کالا ها مطابق کد و پروتکل انبار به محل قفسه ها منتقل شده و در آن ها چیده می شود. تعداد و مدل کالا ها مرتبط با هر قفسه در سیستم ثبت می شود. این امر برای دسترسی و پیدا کردن کالا الزامی است.

خروج کالا: در صورت نیاز به کالا برای خارج کردن، شخص درخواست کننده فرم درخواست کالا را پر کرده و ارایه می کند. محل کالا در سیستم پیدا شده و توسط انبار دار به درب سوله انبار آورده می شود. درخواست دهنده پس از رویت کالا آن را دریافت کرده و رسید ارایه می نماید. سپس در سیستم اطلاعات کالای خارج شده و نام دریافت کننده و تاریخ و ساعت درج می شود.

ممکن است کالا نیاز به بسته بندی داشته باشد. در این صورت یک واحد برای این موضوع در نظر گرفته شده تا کالا را در زمان ورود یا خروج بسته بندی و لیبل گذاری نماید.

فرآیند انبار داری در سوله انبار
انبار داری کارخانه و سوله

مراحل ساخت سوله انبار

ساخت سوله انبار با درخواست مشتری آغاز می شود. ابتدا میزان و نوع کالای مورد نیاز برای نگهداری در انبار مشخص می شود. هر نوع کالا شرایط خود را برای نگهداری دارد. مواد غذایی، لوازم برقی، مواد نیاز به سرد بودن، لوازم خودرو، پارچه و منسوجات و به طور خلاصه هر کالایی شرایط خاص خود را دارد. ابعاد لوازم نیز مطرح است. یک قطعه خودرو با خود خودرو فضای به مراتب متفاوت تری خواهد داشت.

پس از مشخص شدن وضعیت کالا ها ابعاد سوله محاسبه می شود. خاک و شرایط زمین و موارد دیگر بررسی می شود. بر اساس اطلاعات به دست آمده نوع سوله را انتخاب می کنیم. سوله تیر ورق باشد یا خرپا، تک یا چند دهانه باشد، دارای چه ارتفاع باشد و غیره مشخص می شود سپس اطلاعات به نرم افزار داده شده و طراحی سوله انجام می شود.

پس از طراحی آهن آلات لازم توسط کارخانه خریداری شده و سوله ساخته می شود. پی ریزی در محل انجام شده و زیر سازی لازم صورت می گیرد. سپس مراحل اجرای سوله آغاز می شود. سوله سرهم بندی شده و اسکلت حاضر می شود. دیوار کشی سوله و سایر موارد و نصب درب و پنجره انجام می شود. در صورت حساسیت کالا ها دیوار ها تقویت می شود و سیستم های امنیتی مانند دزد گیر و دوربین مدار بسته در محل نصب می شود. موارد امنیتی در کل برای تمامی انبار ها مورد نیاز است تا از سرقت کالا ها جلوگیری شود.

اکنون سوله انبار آماده بهره برداری است. جهت اطلاعات بیشتر می توانید مراحل ساخت سوله را مطالعه فرمایید. پس از اتمام این مقاله مطالب مفید دیگر را نیز در سایت سولکس بررسی فرمایید.

حمل کالا در سوله انبار

کالاهای زیادی در انبار ذخیره می شود. دو نوع حمل در سوله انبار وجود دارد. حمل تا درب انبار و حمل از درب تا قفسه های موجود. حمل تا درب انبار بوسیله وانت و کامیون انجام می پذیرد. در انبار قسمتی به نام بار انداز وجود دارد. کالاهای ورودی بوسیله ماشین های سنگین در آنجا بارگیری و تخلیه می شوند. در صورتی که ورود و خروج بر حسب وزن باشد مانند آهن آلات یا گندم و غیره در این قسمت یا جایی نزدیک به آن یک باسکول نیز قرار می گیرد. در نهایت کالا پس از وزن کشی و شمارش تخلیه می شود. در ساخت سوله انبار باید فضایی را برای این موضوع لحاظ نمایید.

حمل کالا در سوله انبار
ارسال کالا

قسمت بعدی حمل داخل انبار است. در صورت کوچکی انبار و وزن کم کالا ها این کار دستی انجام می شود. می شود از چرخ دستی نیز بهره گرفت. در زمانی که کالا ها سنگین است از لیفتراک استفاده می شود. انبار های بزرگ دارای طبقات مرتفع در قفسه ها می باشد. برای این مورد هم از لیفتراک با ارتفاع مناسب هم از بالا بر استفاده می شود. پس برای رفت و آمد لیفتراک در سوله انبار باید راهرو مناسب را در نظر گرفت. در انبار های بزرگ مانند فرودگاه هنگ کنگ همه چیز اتوماتیک است. بار پس از تخلیه بوسیله ربات ها تا محل قفسه ها حمل و در آنجا قرار می گیرند.

حمل کالا داخل سوله انبار
حمل با ماشین محصوص
حمل با لیفتراک

جهت ساخت این سازه می توانید از لیست سازندگان استفاده نمایید.