پرش به محتوا

انبار علوفه

نگهداری علوفه به شکل خشک و دور بودن از عوامل طبیعی برای دامداران بسیار مهم است. نگهداری از دام و اسب نیاز به تامین غذا برای آنان دارد. محل نگهداری از غذای حیوانات انبار علوفه است. ساخت این انبار به روش های مختلفی قابل انجام است که یکی از آنان سوله سازی می باشد. این سازه در بخش سوله های کشاورزی قرار دارد.

یونجه تازه در هنگام چیده شدن دارای رطوبت و به اصطلاح آبدار است. کاه و یونجه پس از چیده شدن در مزرعه باقی می ماند تا خشک شود. پس از خشک شدن آن را به صورت مکانیزه بسته بندی کرده و با نخ آن را محکم می بندد و بسته های مکعب شکل ایجاد می شود. سپس به محل دامداری منتقل می شود.

این انبار باید دارای ویژگی هایی برای حفاظت از مواد غذایی باشد. یکی از عوامل که به علوفه آسیب جدی می زند رطوبت است. سوله با سقف شیبدار خود و داشتن ناودانی و لبه آب را به کناره ها هدایت می کند. خود انبار نیز باید در کف دارای شرایطی باشد تا آب را به بیرون هدایت کند.

پیشنهاد می کنیم ابتدا مطلب را مطالعه فرموده و سپس با کارشناسان ما تماس بگیرید

 

انبار علوفه

انواع انبار علوفه

این انبار به دو صورت باز Hay Shed یا بسته Hay Loft ساخته می شود. هر کدام از این انبار ها دارای مزایا و مصارف خود می باشند.

کلیپی از تصاویر انواع مختلف انبار علوفه که شاید برای شما جالب باشد

انبار علوفه باز Hay Shed

انبار باز یا نیمه بسته از یک یا چند طرف باز است. مزیت این سازه قیمت پایین تر آن و دسترسی آسان به علوفه است. این انبار می تواند بسیاری از نیاز های شما را در خصوص انبار علوفه مرتفع سازد. از این سازه می توان برای نگهداری ماشین آلات که نیاز به سقف دارند نیز استفاده کرد. در ساخت این انبار جهت باد و محل سوله دام و اصطبل را باید در نظر گرفت.
این انبار برای استفاده از علوفه ای که مرتب وارد و خارج می شود کاربرد دارد. برای نگهداری طولانی انبار بسته بهتر می باشد.

انبار علوفه باز
نوع بسته

انبار علوفه بسته Hay Barn

انبار بسته دارای دیوار در اطراف می باشد. ساخت این انبار قیمت بالاتری از مدل باز دارد. استفاده از این انبار برای نگهداری طولانی مدت علوفه بهتر است. البته شرایط محیطی مناسب و تهویه هوا را باید برای این سازه در نظر گرفت. این محل می توان در طبقه بالای دامداری یا جای دیگر نیز باشد.
برای مناطقی که احتمال آسیب رساندن به علوفه توسط حیوانات موذی وجود دارد مناسب است.

ویژگی های انبار علوفه

انبار کاه و یونجه محل نگهداری غذای حیوانات است و بهداشت حرف اول را در آن می زند. در حالت عادی علوفه برای حیوان ضرری ندارد مگر آن که به علت آبدار بودن اولیه یا ریزش آب روی آن خیس شده باشد. علوفه خیس محل مناسبی برای رشد قارچ و کپک است. این موارد سبب بیماری دام و بد مزه شدن آن نیز می گردد. در صورت سم زدن به غذای حیوان هم خود دام دچار مشکل می شود و هم شیر و گوشت آن برای انسان مضر است.

برای همین با خشک نگهداشتن علوفه از ابتدا از آلوده شدن آن جلوگیری می کنیم. خود انبار را با سوله سقف شیب دار می سازیم تا از ریزش آب روی آن جلوگیری کنیم. کف سوله را از جنس بتن می سازیم و از سطح زمین ارتفاع می دهیم. کف آن را با شیب رو به بیرون می سازیم تا در صورت وجود آب به بیرون هدایت شود. تهویه هوا برای نگهداری بلند مدت علوفه مناسب است.

نکته بعدی قابلیت اشتعال بالای کاه و یونجه است. هرگونه مواد قابل اشتعال مانند نفت و بنزین را از علوفه دور نگه می داریم. وسایل اطفاء حریق مناسب را در دسترس و نزدیک انبار قرار می دهیم. گرمای زیاد ممکن است سبب شروع آتش سوزی شود پس تهویه هوای مناسبی برای انبار لحاظ می کنیم.

ساخت انبار علوفه

برای ساخت این سازه می توان از روش های مختلفی استفاده کرد. اکثر این انبار ها به شکل سوله و با تیر آهن در سقف ساخته می شود. بسته به عرض دهانه می توان به جای تیر ورق از تیر آهن لانه زنبوری با مقاطع کمتر استفاده کرد. با لانه زنبوری کردن تیر ارتفاع تیر را می توان 1.5 برابر کرد.

مزایا

  • وزن تیر آهن کمتر است و در نتیجه هزینه خرید و نصب کاهش می یابد
  • وزن تمام شده سقف کمتر می شود که به سبک شدن پایه و فونداسیون آسان تر می انجامد
  • مقاومت خمشی تیر آهن با این شکل بیشتر می شود
  • از فضاهای ایجاد شده درون تیر آهن می توان برای عبور لوله استفاده کرد

معایب

  • هزینه جوشکاری برای ساخت تیر لانه زنبوری بیشتر است
  • نصب ستون در تیر های اصلی برای سقف سوله

استفاده از سوله سبک نیز سبب کاهش وزن و هزینه می گردد. مخصوصا در مدل باز که وزن زیادی را نداریم.

مصارف انبار علوفه

دامداری

دامداری


نگهداری صحیح علوفه و غذای دام با ساخت این انبار انجام می شود. غذای سالم دام ضامن تولیداست.

گاوداری

گاوداری


کاه و یونجه مورد نیاز گاو باید خشک و سالم نگهداری شود. این انبار برای همین منظور احداث می شود.