پرش به محتوا

پلی استایرن چیست

  • از
پلی استایرن چیست

پلی استایرن یک ماده پلاستیکی همه کاره است که برای تهیه طیف گسترده ای از محصولات مصرفی مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از کاربردهای این ماده به عنوان یک پلاستیک سخت و محکم، اغلب در محصولاتی که نیاز به تمیزی دارند از قبیل بسته بندی مواد غذایی و مواد آزمایشگاهی استفاده می شود. از موارد مصرف پلی استایرن چیست همین یونولیت است که شکل فوم این ماده است.

هنگام ترکیب با رنگ های مختلف ، مواد افزودنی یا پلاستیک های دیگر ، از این محصول برای ساخت وسایل ، الکترونیک ، قطعات خودرو ، اسباب بازی ، گلدان های باغبانی و تجهیزات و سایر موارد استفاده می شود.

این محصول همچنین به شکل کف یا فوم به نام پلی استایرن منبسط شده (EPS) یا پلی استایرن اکسترود شده (XPS) تولید می شود. این ماده به دلیل خاصیت عایق کاری نگهداری آن ارزش دارد. به شکل فوم می تواند بیش از 95 درصد هوا داشته باشد و به طور گسترده ای در ساخت عایق بندی منازل و لوازم خانگی ، بسته بندی محافظ سبک ، تخته های ماسوره ، سرویس های غذایی و بسته بندی مواد غذایی ، قطعات خودرو ، سیستم های تثبیت کننده راه و جاده و … مورد استفاده قرار می گیرد. یونولیت همین شکل فوم این محصول است.

موارد استفاده و مزایای پلی استایرن چیست

موارد استفاده و مزایای پلی استایرن چیست

لوازم خانگی

یخچال و فریزر ، تهویه هوا ، اجاق گاز ، مایکروویو ، جاروبرقی ، مخلوط کن – این وسایل دیگر اغلب با پلی استایرن (جامد و کف) تهیه می شوند. دلیل این امر خنثی بدون این ماده است (روی سایر مواد واکنشی ندارد). همچنین اقتصادی و ماندگار است.

صنعت خودرو

پلی استایرن (جامد و فوم) برای ساخت بسیاری از قطعات خودرو از جمله دستگیره ها ، پانل های ابزار ، لوازم تزیینی ، پانل های دره برای جذب انرژی و عایث صدا استفاده می شود. شکل فوم آن همچنین در صندلی های محافظ کودک بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد پلی استایرن در الکترونیک چیست

برای استفاده لوازم خانگی الکترونیکی و سایر قسمت ها در تلویزیون ، رایانه و انواع تجهیزات فناوری اطلاعات، و جاهایی که ترکیب فرم ، عملکرد و زیبایی ضروری است مورد استفاده قرار می گیرد.

صنایع مواد غذایی

بسته بندی مواد غذایی با پلی استایرن به طور معمول عایق بهتری است. این محصول باعث طولانی تر کردن ماندگاری مواد غذایی و هزینه کمتر از گزینه های دیگر می شود.

کاربرد پلی استایرن به عنوان عایق چیست

به شکل فوم سبک دارای خاصبت عایق حرارتی عالی در کاربردهای بیشمار از قبیل دیوارهای ساختمان و بام ، یخچال و فریزر و تأسیسات سردخانه صنعتی و در کل صنعت ساختمان است. عایق پلی استایرن بی اثر ، بادوام و مقاوم در برابر آسیب آب است. در ساندویچ پانل نیز از همین ویژگی این محصول استفاده می شود.

صنعت پزشکی

از پلی استایرن به دلیل شفافیت و سهولت استریلیزاسیون ، برای طیف گسترده ای از کاربردهای پزشکی از جمله سینی های کشت بافت ، لوله های آزمایش ، ظروف پتری ، اجزای تشخیصی ، محفظه مخصوص کیت های تست و وسایل پزشکی استفاده می شود.

بسته بندی

پلی استایرن (جامد و فوم) به طور گسترده ای برای محافظت از محصولات مصرفی استفاده می شود. CD و DVD ، خشکبار بسته بندی شده برای حمل و نقل ، بسته بندی مواد غذایی ، سینی های گوشتی و مرغ و کارتن های تخم مرغ به طور معمول با همین محصول ساخته می شوند تا در برابر صدمه یا خراب شدن محافظت شود. ظروف یکبار مصرف همگی از همین ماده ساخته می شوند.

پلی استایرن در سوله سازی
پلی استایرن در بسته بندی

اثرات پلی استایرن بر سلامتی انسان چیست

در ایالات متحده ، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) کلیه مواد بسته بندی مواد غذایی ، از جمله پلی استایرن را به طور دقیق ارزیابی می کند. تمام بسته های مواد غذایی – شیشه ، آلومینیوم ، کاغذ و پلاستیک (مانند پلی استایرن) – حاوی موادی است که می توانند به مقدار بسیار کمی به غذاها یا نوشیدنی ها نفوذ کند. این یکی از دلایلی است که FDA در وهله اول بسته بندی مواد غذایی را بررسی می کند برای اطمینان داشتن از بی خطر بودن مقدار موادی است که می توانند به غذا نفوذ کنند.

برای هر ماده مورد استفاده در تماس با مواد غذایی ، باید اطلاعات علمی کافی وجود داشته باشد تا ثابت کند که استفاده از آن بی خطر است. ارزیابی های ایمنی FDA بر سه عامل متمرکز است:

  • مواد (های) مورد استفاده در بسته بندی
  • قرار گرفتن در برابر موادی که ممکن است به مواد غذایی و نوشیدنی نفوذ کنند
  • سطح ایمنی آن برای در معرض اختلاط قرار گرفتن

مقادیر کمی از استایرن ممکن است پس از تولید در پلی استایرن باقی بماند ، بنابراین FDA هم ایمنی مواد تماس با مواد غذایی را به خودی خود (پلی استایرن) و هم ایمنی ماده ای که ممکن است نفوذ کند (استایرن) ارزیابی کرده است. نتیجه ارزیابی های FDA برای چندین دهه مشخص کرده است که این محصول برای استفاده در تماس با مواد غذایی بی خطر است.

در سال 2013 ، گروه بسته بندی مواد غذایی پلاستیک پلاستیک داده های نفوذ استایرن را به FDA ارائه داد. داده ها نشان می دهند که میزان مواجهه فعلی با استایرن از استفاده از محصولات تماس با مواد غذایی پلی استایرن بسیار کم باقی مانده است ، با میزان تخمین زده شده در روز ، 6.6 میکروگرم در هر فرد در روز محاسبه می شود. این بیش از 10000 برابر کمتر از حد مجاز ایمنی تعیین شده توسط FDA است (مقدار دریافتی روزانه قابل قبول استایرن FDA در هر روز 90،000 میکروگرم محاسبه می شود).

ایمنی در بسته بندی مواد غذایی

FDA برای چندین دهه اظهار داشت كه پلی استایرن برای استفاده در تماس با غذا بی خطر است. کمیسیون اروپا / سازمان ایمنی مواد غذایی اروپا و سایر آژانس های نظارتی به نتیجه گیری مشابهی رسیده اند. بسته بندی مواد غذایی با این محصول می تواند به کاهش بیماری ناشی از مواد غذایی در خانه ها ، بیمارستان ها ، مدارس ، آسایشگاه ها ، کافی نت ها و رستوران ها کمک کند.

بسته بندی مواد غذایی پلی استایرن مورد توجه صنایع غذایی است زیرا بهتر از گزینه های دیگر عمل می کند. غذاهای گرم داغ می شوند، غذاهای سرد، سرد و غذاهای تازه، تازه باقی می مانند. از سالادهای ارگانیک گرفته تا فلفل دلمه ای، بسته بندی پلی استایرن راحتی بیشتری و لذت بردن از ناهار خوری را برای افراد در حال حرکت فراهم می کند.

بسته بندی مواد غذایی با این محصول به طور کلی مقرون به صرفه تر است – هزینه های عمده فروشی می توانند تا پنج برابر کمتر از مدل های مشابه مبتنی با کاغذ یا قابل استفاده مجدد باشند (ظروف قابل استفاده مجدد به تجهیزات اضافی ، نیروی کار ، آب ، برق ، مواد شوینده و غیره نیاز دارند).

فنجان ها ، بشقاب ها و ظروف ساندویچ متداول ساخته شده از این فوم از انرژی و آب به مراتب کمتر از گزینه های مقایسهای مبتنی بر کاغذ یا ذرت استفاده می کنند که در درجه اول به دلیل وزن بسیار پایین فوم پلی استایرن می باشد.

امتیاز بدهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *