پرش به محتوا

سوله سبک لوله ای

  • از
سوله لوله ای

سوله و سازه های فلزی از قطعات مختلف برای ساخته شدن استفاده می کنند. این قطعات شامل ستون و رفتر سقف به همراه ادوات کمکی، نگهدارنده و اتصالات می شود. عمده تفاوت سازه ها در فریم (ستون و رفتر) است که به چه شکل ساخته می شود. برای مثال سوله تیر ورق از تیر های فولادی ساخته شده از ورق فولادی استفاده می کند. انواع این سوله ها می توانید در همین سایت مشاهده فرمایید. سوله سبک لوله ای نیز یکی از این مدل ها است.

یکی از روش های ساخت استراکچر سازه و سوله استفاده از لوله است. از لحاظ شکلی سوله لوله ای یا شبیه خرپایی است که در ساخت ستون و رفتر یا یکی از این دو جای پروفیل از لوله استفاده می شود. یا خود لوله خم شده و کل سوله را تشکیل می دهد. سوله ای که به این شکل ساخته می شود لوله ای یا سیلندری نام دارد. به دلیل سبکی لوله این سازه در زمره سازه های سبک قرار می گیرد.

استفاده از این نوع سازه به علت پایداری کمتر نسبت به سوله های دیگر کاربرد های خاص دارد. در ادامه با سولکس همراه باشید.

انواع سازه ها و سوله سبک لوله ای

سوله لوله ای به شکل خرپا

در این مدل سوله فریم شامل ستون و رفتر به شکل خرپا ساخته می شود. در ساخت قطعات به جای پروفیل از لوله استفاده می شود. این امر به سبک شدن سازه کمک می کند. استحکام لوله به نسبت پروفیل کمتر است و در هر جایی امکان استفاده از آن وجود ندارد. تحمل وزن بالای سقف یا بار زنده و مرده باید دقیق محاسبه شود.

سازه چادری

دلیل نام گذاری چادری فرم چادر مانند این سوله است. در بر پایی چادر های بزرگ برای نگهداری از رویه آن از لوله استفاده می شود. این سازه نیز به همین روش ساخته می شود. روکش این چادر عموما از جنس پرابر های مخصوص است. این روکش در برابر باد، باران و کشش باید مقاوم باشد.

سوله سبک لوله ای خود نگهدار

در قسمت های مختلف این سایت انواع سوله را مشاهده می فرمایید. سوله ها همگی دارای فریم شامل ستون و رفتر بوده و بقیه قطعات روی آن سوار می شود. مدل دیگه ای نیز وجود دارد که در سوله سیلندری قابل مشاهده است. در این مدل لوله خم شده و سقف را تشکیل می دهد. این لوله می تواند کامل هم سقف باشد و هم ستون که در شکل پایین قابل مشاهده است.

لوله آلومینیومی و فولادی

جنس لوله در این سازه می تواند آلومینیوم و فولاد باشد.

لوله آلومینیومی: این سازه اساسا پایدار نیست و برای بنای موقت مورد استفاده قرار میگیرد. بنا احداث شده و پس از استفاده موقت جمع آوری می شود. غرفه های نمایشگاهی یا فضاهای موقت در ایام عزاداری ها می توانند مثالی برای آن باشند. سوله در این دسته بندی جایی ندارد.

لوله فولادی: این سازه برای استفاده دایمی مورد استفاده قرار می گیرد. جنس لوله ها از فولاد ضد زنگ بوده و ماندگاری و پایداری طولانی را در این سازه شاهد هستیم.

سوله سبک لوله ای گلخانه
سوله ورزشی لوله ای
ساخت سوله لوله ای

حداکثر دهانه سوله سبک لوله ای چقدر می تواند باشد

سوله لوله ای در صورت برپایی به شکل چادری می توانند به طول 100 متر یک تکه ساخته شوند. در سوله چادری وزن کم سقف اجازه بزرگ شدن دهانه را می دهد. در سازه هایی مانند آشیانه هواپیما با سالن های ورزشی دهانه بزرگ بدون ستون مهم است. در این سازه شما امکان ساخت دهانه 100 متری بدون ستون را دارید. ساخت همچین سوله ای نیاز به محاسبات دقیق مهندسی دارد و از افراد خبره کمک بگیرید.

این امر باعث می شود سوله های لوله ای برای فضای وسایل حمل و نقل صنعتی كه در آن وسایل نقلیه بزرگ نیاز به جابجایی در داخل یا مراكز آموزش بزرگ ورزشی دارند، ایده آل باشد.

مزایای سوله سبک لوله ای

کاهش هزینه

با ساخت سوله لوله ای می توانید ساختمان های زیبایی را ایجاد کنید و این امر بدون هزینه اضافه میسر است. سوله لوله ای در دسته سوله سبک می باشد که مزایایی را برای ما به همراه دارد.

  • کاهش هزینه طراحی: ساخت این سازه از طراحی ساده تری برخوردار است.
  • قطعات ارزانتر: همانطور که در مطلب ساخت سوله ارزان مطرح شد قسمت عمده هزینه شما بابت آهن آلات است و با کاهش وزن هزینه شما کم می شود. سوله لوله ای جزو سازه های سبک است که آهن کمتری مصرف می کند.
  • فونداسیون ارزان تر: به علت سبکی سوله لوله ای قیمت فونداسیون کاهش می یابد.
  • پایداری مناسب سوله سبک لوله ای

این سازه در صورت طراحی و اجرای صحیح از لحاظ پایداری شرایط مناسبی دارد. البته شایان ذکر است برای تمامی مصارف قابل اجرا نیست. برای مثال ساخت خانه و دفتر اداری با این سازه مناسب نیست.

ساخت سریع

طراحی و اجرای این سازه سریع است. پروژه زودتر به بهره برداری رسیده و بازدهی آن در زمان کوتاهتری می باشد.

قابلیت جابجایی سوله سبک لوله ای

یکی از سوالاتی که ممکن است برای شما پیش بیاید این است که قابلیت جابجایی برای این سازه وجود دارد. سوله ها کلا در تمامی اشکال قابلیت جابجایی دارند. به همان شکل که سر هم شده اند باز می شوند و به محل جدید می روند. این سازه نیز از این قاعده مستثنی نیست. این امر باید توسط افراد خبره انجام شود تا آسیبی به سازه نرسد.

سازه هایی که کاربرد موقت دارند ممکن است برای جابجایی زیاد مناسب نباشند. نظر به ساختار ضعیف قطعات پس از چند بار استفاده احتمال خرابی قطعات وجود دارد.

شایان ذکر است سوله های لوله ای فلزی اغلب متناسب با شرایط خاص یک سایت طراحی می شوند. ممکن است سوله متناسب با شرایط یک مکان جدید نباشد. شرایط خاک، شدت باد و باران در مکان جدید می تواند متفاوت از مکانی باشد که در ابتدا ساختمان برای آن طراحی شده است. اگر قصد دارید یک سوله لوله ای را جابجا کنید، همیشه بهتر است که عوامل طراحی را مطابق با شرایط سایت جدید بررسی کنید.

طول عمر سوله لوله ای

سوله لوله ای در صورت ساخت صحیح می تواند بیش از 30 سال عمر کند. این عدد به عوامل زیادی بستگی دارد. شرایط خاک، طراحی و اجرای صحیح، استفاده از فلزات مناسب و شرایط جغرافیایی همگی در این امر تاثیر گذار هستند. خرابی های به وجود آمده عمدتا به دلیل عملکرد بد سازنده بوده است. طول عمر مصالح و سایر موارد به اسکلت ساختمان بستگی نداشته و به خود آن قسمت مربوط می شود.

امتیاز بدهید post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *